Siin maal on väga populaarsed igasugused võidusõidud, nagu me ennem oleme ka maininud. On koerte-, hobuste- ja vankritevõidusõidud. Kõige populaarsemad on siis hobustega. Meie pubis saab siis nende asjade peale panuseid panna ja raha ise ka võita. Me Maritiga oleme ka neid panuseid pannud, üks kord võitsin 84 dollarit ehk siis 840 krooni, päris hea. Igatahes asja juurde tagasi. Tahtsin rääkida kevad võidusõitudest. Neid on siis kolm suuremat, Caulfield Cup (17.Okt), Cox plate (24.Okt) ja siis Melbourne Cup (novembri esimene teisipäev, mis siis langeb see aasta 3. Nov). Arvatavasti sellest viimasest olete kuulnud ka. Need kaks esimest on siis nagu eelmäng sellele viimasele ja suurele. Nii Caulfieldi Cupi ajal meid tööl ei olnud aga täna Cox Platega olin tööl küll ja tahaksingi natuke sellest rääkida, sest see on nii naljakas. Nii See suur võistlus tegelikult hõlmab ainult ühte sõitu, ehk siis kahe minutiga on möll läbi, aga see kõik mis sellele eelneb on crazy lihtsalt. Sõit hakkas siis meil täna pool kaks päeval. Pubi oli meil lahti juba kümnest ja rahvast voolas sisse. Hakkasid kõik panustama, muidugi toimus täna ka veel teisi sõite, mis ei olnud nii tähtsad ja nii palju raha välja ei jagatud. Siis inimesed panustasid ja möllasid seal kuni poole kaheni. Nii siis kui sõit hakkas keerati kõik telekad põhja ja rahvas kes enne mölises ja hullas täiega olid kõik jummala vait ja vaatasid kõik ekraani poole. Esimesed poolteistminutit oli nii vaikne, et selline tunne oli, et keegi pani lihtsalt aja seisma. Ja viimase 30 sek ajal hakkas rahvas karjuma (nt. go nr 13, jne) Kui sõit läbi sai oli palju karjeid ja asju ja mõni lihtsalt oli kurb et ei võitnud, aga meil oli ikka palju inimesi, kes ikka võitsid ka midagi. Mina ise mingeid bette peale ei pannud, ega ka marit seda teinud. Aga nii lõbus oli vaadata neid inimesi, see oli nii kummaline. Paljude inimeste elu siin linnas ongi üks suur panustamine.

Nüüd tuleb valmistuda Melbourne Cupiks, sest see saab oleme ikka täis hullumaja, mina ei tea kuidas ma selle üle elan, eriti kui ma pean tööl olema, kui ei ole tööl siis saab lõbus olema. Meie Maritiga oleme juba Melbourne Cupi peale mõlemad pannud 20 dollakrit, marit on nr 21 ja mina 13, nii et hoidke nendele hobustele pöialt eks.

Muidu meie elu on siin ikka samasugune. Igatahes oleme välja nuputanud millal siit ära lähme, selleks päevaks saab olema 20. Nov. Siis reisime ringi mööda WA, ehk siis lääne austraaliat ja 16. Dests läheb meil rong Darwinist Adeleidesse, selleks ajaks peame jõudma põhja, kus praegu kuumus, ning kui mee sinna jõuame on seal meeletu kuumus, Rong sõidab kaks päeva ning teeb vahepeatuse Alice Springis, mis on siis täis kõrb, siis saame olla nädala Adeleides ning jõulud veedame seal, sealt edasi 26. Dests Sydney, kuni teadmata ajani. Palju on veel lahtisi otsi aga rong on juba makstud ja see on vähemalt kindel.

Elame näeme. Elu on ilus ikka, mis sest et vahel raske on ka:D

Enel